Helgens händelser 31.3-2.4

Utgivningsdatum 3.4.2023 9.53
Nyhet

Under helgen har polisen bl.a. registrerat ett fall av grovt rattfylleri samt en anmälan gällande brandorsaksutredning.

En paketbilsförare som fredag morgon körde längs med Getavägen i Finström bötfälldes för äventyrande av trafiksäkerheten då denne körde 79 km/h på sträcka där högsta tillåtna hastighet är 50 km/h.

En personbilsförare framförde under fredag eftermiddag sitt fordon längs med Södersundavägen i Jomala. Personbilens fordonsskatt var obetald och fordonets skick var i strid med bestämmelser. Föraren bötfälldes för fordonsskatteförseelse samt äventyrande av trafiksäkerheten.

Under lördag eftermiddag inkom anmälan om att en personbilsförare berusad framfört sitt fordon på Maxinges parkeringsplats. Då patrullen påträffade den misstänkte visade alkometertestet ett resultat på 1 mg/l och föraren misstänks således för grovt rattfylleri.

Under söndag morgon inkom alarm om byggnadsbrand i centrum av Mariehamn. En eldsvåda hade startat i en lägenhet och en person i lägenheten skadades i samband med detta. Polisen utreder orsaken till branden.

Fortfarande inkommer anmälningar om bedrägerier och försök till sådana via telefon. Ge inte ut era bankkoder och lösenord via telefon!

Under den senaste veckan har patrullerna haft som målsättning att röra sig extra mycket på glesbygdsområden. Den kommande veckan fokuseras i samband med påskhelgen lite extra på synlig trafik- samt ordningsövervakning.

Brott och utredning Nyheter Trafik Åland Ålands polismyndighet Övervakning och larmverksamhet