Lugn helg, trots mycket folk i farten

18.7.2021 18.21
Nyhet

Polisen övervakade krogstängningar i Mariehamn.  Ett par störande beteenden tystades ned, men annars gick det lugnt till.  Från natten till söndagen den 18 juli 2021 kan följande rapporteras.

Polisen övervakade Cruising- evenemanget som gick av stapeln i centrala Mariehamn på lördagskvällen. Ett antal fordonsförare delgavs anmärkningar för lindriga förseelser. En fordonsförare delgavs böter misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten efter att ha kört på ett sätt som medför fara för övriga trafikanter. Polisen passade även på att patrullera till fots i folkvimlet.


I Mariehamn framfördes ett fordon i en hastighet av 73 km/h, där den högsta tillåtna hastigheten är 50 km/h. Föraren delgavs böter misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten.


Anmäldes om ett misstänkt rattfylleri i Hammarland. Fordonet påträffades av polisen i Jomala och efter kontroll kunde konstateras att föraren var nykter.


I Mariehamn stannades en personbil för kontroll. Föraren misstänks för rattfylleri och straffbart bruk av narkotika efter att ett narkotikasnabbtest visat ett positivt resultat på bruk av narkotika. Föraren delgavs ett interimistiskt körförbud och ärendet utreds vidare av polisen. 
 

Nyheter Nyheter sv Ålands polismyndighet
Ålands polismyndighet