Två trafikolyckor och lite annat under dagspasset

9.7.2021 10.32
Nyhet

Trafikolyckor, em arbetsplatsolycka, trafikövervakning och räddningsförseelse är några de ärenden som sysselsatt polisen under dagen den 8.7.

Polisen har under dagen övervakat trafiken. I Mariehamn framfördes ett fordon i en hastighet av 74 km/h, där den högsta tillåtna hastigheten är 50 km/h. Föraren delgavs böter misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten. I Jomala påträffades ett obesiktat fordon i trafik. Föraren delgavs böter misstänkt för trafikförseelse. I Jomala framfördes ett fordon i en hastighet av 127 km/h, där den högsta tillåtna hastigheten är 90 km/h. Föraren delgavs böter misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten, samt ett körförbud som varar i tio dagar. I Sund framfördes ett fordon i en hastighet av 94 km/h, där den högsta tillåtna hastigheten är 70 km/h. Föraren delgavs böter misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten.

Anmäldes från en landsortskommun om att en bil kört av vägen. Baserat på uppgifter från händelseplatsen utreder polisen avkörningen som misstänkt äventyrande av trafiksäkerheten. 

I Mariehamn kolliderade en cyklist med en bil efter att föraren till bilen öppnat en dörr då cykeln passerade fordonet. Polisen utreder ärendet som misstänkt trafikförseelse.

Anmäldes om en arbetsplatsolycka i Jomala. Polisen har vidarebefordrat uppgifter om händelsen till behörig myndighet, som beslutar om vidare åtgärder.

I Finström anlades en risbrasa trots rådande skogsbrandsvarning. Personen som ansvarade för brasan ålades att släcka den, och delgavs böter misstänkt för räddningsförseelse.
 

Nyheter Nyheter sv Ålands polismyndighet
allmän ordning
trafik
trafikolyckor
Ålands polismyndighet