30.11-01.12

Utgivningsdatum 1.12.2019 6.07
Nyhet

Passet inleddes med en anmälan om en trafikolycka i Sund på Mångstektavägen. Föraren ensam i bilen. Föraren blåste 1,37 mg/l i polisens alkometer. Föraren är misstänkt för grovt rattfylleri. På grund av skadorna som föraren erhöll i samband med trafikolyckan transporterades denne till akuten.

I samband med trafikolyckan observerade polispatrullen en bil i närheten av händelseplatsen vars förare betedde sig avvikande. En till polispatrull åkte till platsen och kunde påträffa den aktuella bilen. Föraren fick blåsa i polisens alkometer, som gav resultatet 0,43 mg/l. Således är även denna förare misstänkt för grovt rattfylleri.

I Mariehamn tappade en förare av mopedbil kontrollen över fordonet och sladdade in i en parkerad personbil. Föraren är misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten.

Har anmälts om störande hemmafester runtom i Mariehamn. På grund av att polisens resurser var ansträngda med att hantera de grova rattfyllerierna har ingen patrull kunnat skickas för att åtgärda ordningsstörningarna.

Under natten upprättades en rattfyllerikontroll längs Östernäsvägen. Totalt nio förare kontrollerades och samtliga var nyktra.

Två stycken personer har gripits på basen av polislagen för att de inte har kunnat ta vara på sig själva.

Nyheter Nyheter Press meddelande importerat från gamla sidor sv Ålands polismyndighet