Länkstig

Vill du jobba hos oss? hero

Vill du bli vår kollega?

Som polis arbetar du för att skapa trygghet i ditt samhälle. Vi förebygger och förhindrar brott, och när de ändå händer ska vi effektivt och rättvist reda ut vad som har hänt. Vi står i beredskap dygnet runt – året om. Som nyutexaminerad börjar du vanligen din bana inom brottsutredning eller övervakning och alarm.

Uniformerad polisman håller i en mobiltelefon och går från en trafikolycka.

Navigeringsmeny

Vill du jobba hos oss? text ax

Vill du bli vår kollega?


Som polis arbetar du för att skapa trygghet i ditt samhälle. Vi förebygger och förhindrar brott, och när de ändå händer ska vi effektivt och rättvist reda ut vad som har hänt. Vi står i beredskap dygnet runt – året om. Som nyutexaminerad börjar du vanligen din bana inom brottsutredning eller övervakning och alarm. Åland är ett lagom litet distrikt där du lättare kan specialisera dig, avancera och utvecklas åt många olika håll. Polisutbildningen ger dig ett omväxlande och självständigt jobb, med mängder av karriärmöjligheter.

Tips till dig som vill bli polis


Som polis möter du människor i livets svåraste situationer, vilket kräver förnuft, mod, medkänsla och omtanke. Därför har du stor nytta av all tidigare arbets- och livserfarenhet.
Vi arbetar mitt i verkligheten, ibland i en verklighet som många inte ens vet att existerar på Åland. Polisyrket är även en mental resa. Du kommer att utvecklas enormt som människa.

Kraven du behöver uppfylla


Du måste inte vara särskilt stor och stark för att bli polis. Däremot krävs det att du har bra hand med människor och en vilja att göra nytta i samhället. Du behöver vara myndig, frisk, simkunnig, pålitlig och ha körkort för kategori B. Du behöver även vara finsk medborgare samt uppfylla ett antal fysiska, psykologiska och medicinska krav.

Är du redan polis och vill söka dig till Åland?


Du behöver vara finsk medborgare för att kunna bli polis på Åland. Om du är eller vill bli det så erbjuder vi en bra grundlön, god arbetsmiljö och stora möjligheter att utvecklas i din karriär.

Att bo och arbeta på Åland är lugnt och tryggt och ger dig mer tid till livet. Under sommaren flerdubblas Ålands befolkning. De normalt knappt 30 000 invånarna får då sällskap av upp emot 200 000 sommarålänningar, turister och besökare. Polisarbetet intensifieras, vi närvarar vid stora evenemang och håller ordning vid krogar och andra platser där människor samlas.

Frågor angående utbildningen eller yrket kan du skicka till [email protected].

Vill du jobba hos oss? infobox

Information