Alkoholrelaterade uppdrag under natten mellan lördag och söndag

31.10.2021 9.40
Nyhet

Under natten mellan lördag och söndag misstänks en person ha gjort sig skyldig till bl.a. grovt rattfylleri och tre berusade personer greps på basen av polislagen.

I Mariehamn accelererade en fordonsförare såpass kraftigt att fordonet började sladda. Föraren delgavs böter.

En berusad person gjorde motstånd mot ordningsvakter vid en förplägningsrörelse i Mariehamn. Personen greps på basen av polislagen, och kommer att delges böter för motstånd mot person som upprätthåller ordningen.

Ytterligare en berusad person greps på basen av polislagen under natten i Mariehamn. Personen kommer att delges böter för tredska mot polis, då denne vägrade uppge personuppgifter till polisen.

Anmäldes om en berusad och våldsam person i en bostad i Mariehamn. Personen greps på basen av polislagen. Baserat på information som framkom misstänks personen för lindrig misshandel.

I Hammarland inträffade en singelolycka under kvällen, där en mopedförare körde av vägen. Föraren klarade sig utan skador. Föraren misstänks för grovt rattfylleri efter utandningsprov i polisens alkometer. Föraren saknade även körrätt. Föraren greps för utförande av förundersökningsåtgärder, och misstänks för grovt rattfylleri, olovlig körning och trafikförseelse. Polisen utreder.
 

Nyheter Nyheter sv Ålands polismyndighet
alkoholanvändning
allmän ordning
ordningspolis
trafikfylleri
Ålands polismyndighet