Bl.a. osurrad last bötfälldes under torsdagen

8.1.2021 13.22
Nyhet

Polisen bötfällde bl.a bilister som underlåtit att surra lasten. Övervakning utförts med fokus på Finström, Eckerö och Jomala kommun.

Under torsdagen har polisen övervakat trafiken. I Mariehamn påträffades en lastbil, som hade last på flaket som var osurrad. Föraren delgavs böter misstänkt för trafikförseelse. I Mariehamn underlät en fordonsförare att i korsning iaktta med trafikmärke angiven väjningsplikt, vilket resulterade i att två fordonsförare tvingades bromsa för att undvika kollision. Föraren som bröt mot väjningsplikten delgavs böter misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten. I Mariehamn framfördes också ett fordon enligt ett körsätt som medför risk för påkörning, då avståndet till framförvarande fordon inte var tillräckligt med beaktande av det hala väglaget. Föraren delgavs böter misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten.

I samarbete med Gränsbevakningen påträffades en efterlyst person i Mariehamn. Personen processades, och kunde sedan fortsätta sin dag.

Anmäldes om ett misstänkt rattfylleri i Jomala. Fordonet påträffades i Mariehamn, föraren var nykter. I samband med detta upprättade polisen en utredning om föraren är lämplig att inneha körrätt.
 

Natten till fredagen var lugn. Dock kan följande uppdrag nämnas. 

Anmäldes att en person var kraftigt berusad i Mariehamn. Patrullen påträffade personen och konstaterade att personen kunde ta vara på sig själv. Patrullen skjutsade hem personen. 

Inkom en anmälan om att en annan person hade stört boende i ett höghuskomplex i Mariehamn. Innan polisen kom till platsen hade den person som störde hunnit avlägsna sig. 

Polisen hade utfört övervakning med fokus på Finström, Eckerö och Jomala. Vid övervakningen kontrollerades bilisternas körsätt samt fordonens skick. Patrullen gav en anmärkning för trasig belysning. 
 

Nyheter sv Åland polismyndighet
Ålands polismyndighet