Boka besökstid till Migrationsverket i god tid

Utgivningsdatum 30.12.2016 9.43
Nyhet

Tillståndsenheten ber utländska medborgare som bor på Åland och behöver förnya sitt uppehållstillstånd under januari-mars månad 2017, eller registrera sig som EU-medborgare under samma tid, att boka en besökstid vid något av Migrationsverkets kontor i Finland.

Det finns i dag ingen information om när Migrationsverkets personal kan komma att besöka servicestället på Åland för första gången - därför är det viktigt att boka en besökstid till ett annat serviceställe redan nu.

Om det i ett senare skede blir möjligt att boka en besökstid i Mariehamn så avbokar man den i fasta Finland först, och bokar en ny i Mariehamn.

Först bör man aktivera ett kundkonto, det gör man här . Sedan bokar man en besökstid i menyn uppe på samma sida. Välj språk i menyn till höger.

Om man vill lämna in en pappersansökan under sitt besök hos Migrationsverket är det av yttersta vikt att man lyckas boka en tid före det nuvarande tillståndet går ut . Om du inte hittar en besökstid före ditt tillstånd går ut, gör din ansökan elektroniskt istället.

Man fyller i sin ansökan elektroniskt på EnterFinland.fi och betalar den med sina finländska bankkoder eller med ett bank- eller kreditkort.

Mera information finns på www.migri.fi

Nyheter Nyheter Press meddelande importerat från gamla sidor sv Ålands polismyndighet