Dagar med temaövervakning

2.9.2021 19.44
Nyhet

Under veckan har polisen ägnat sig åt temaövervakning vilken för tillfället är övervakning vid skolor och dagis. Utöver det har det patrullerats och svarats på larm. Under onsdagen och torsdagen har bland annat föranlett följande ingripanden.

Onsdag dagspass

Under förmiddagen övervakade polisen trafiken vid Sunds skola. Överlag skötte sig trafikanterna bra, men en förare delgavs böter misstänkt för trafikförseelse efter att ha framfört sitt fordon i en överhastighet om 15 km/h.

I Saltvik framfördes ett fordon i en hastighet av 111 km/h, där den högsta tillåtna hastigheten är 90 km/h. Föraren delgavs böter misstänkt för trafikförseelse.

I Finström påträffades ett obesiktat fordon i trafik. Tre av fordonets fyra däck hade dessutom ett icke godkänt mönsterdjup. Fordonets registerskyltar avlägsnades, och föraren delgavs böter misstänkt för trafikförseelse. I Mariehamn påträffades ytterligare ett obesiktat fordon i trafik. Fordonets registerskyltar avlägsnades, och föraren delgavs böter misstänkt för trafikförseelse.

Rådjursolycka i Finström, ej personskador.

I Mariehamn framfördes ett fordon i en hastighet av 46 km/h, där den högsta tillåtna hastigheten är 30 km/h. Föraren delgavs böter misstänkt för trafikförseelse.

Inbrottslarm från en fastighet i Mariehamn. Larmet orsakades av slarv från personal.

Polisen har haft arbetsplatsskolning under dagen.

Torsdag dagspass

Under morgonen övervakades trafiken utanför daghem och skola i Jomala och Lumparland. En överhastighet om 14 km/h uppdagades, för vilket föraren delgavs böter misstänkt för trafikförseelse.

I Mariehamn påträffades ett obesiktat fordon i trafik. Föraren delgavs böter misstänkt för trafikförseelse. I Mariehamn framfördes också ett fordon på ett vägavsnitt var fordonstrafik är förbjuden. Föraren delgavs böter misstänkt för trafikförseelse.

I Hammarland framfördes ett fordon i en hastighet av 90 km/h, där den högsta tillåtna hastigheten är 70 km/h. Föraren delgavs böter misstänkt för trafikförseelse.

Polisen har haft arbetsplatsskolning under dagen, samt utfört en välfärdskontroll.

Nyheter Ålands polismyndighet
skolvägar
trafik
Ålands polismyndighet