Diverse polisingripanden under helgen

Utgivningsdatum 4.4.2022 9.43
Nyhet

Under helgen har det bl.a. förekommit en del ordningsstörningar i vilka polisen ingripit. Trafikövervakningen kommer de två kommande veckorna att fokusera på bl.a. användning av mobiltelefon samt bilbälte i trafiken.

En person framförde under fredagen på Sundsvägen i Sund sin personbil trots att han hade ikraftvarande körförbud. Personen misstänks för olovlig körning och utöver det för en trafikförseelse eftersom bilens däck var i dåligt skick.


Under natten mellan fredag och lördag greps tre personer på basen av polislagen. Samtliga befann sig i Mariehamn. Två av personerna kunde inte p.g.a. sin berusningsgrad ta vara på sig själv, medan den tredje gripne förorsakade ordningsstörning.


Under lördagen bötfälldes en person för ordningsförseelse efter att denne urinerat på allmän plats i Mariehamns centrum.


I trafiken påträffades under lördagen i Mariehamn en lastbil som hade för mycket last. Föraren bötfälldes för trafikförseelse.


Under söndagen bötfälldes en person p.g.a. äventyrande av trafiksäkerheten. Personen framförde sin personbil i 114km/h längs med Hammarlandsvägen i Hammarland, då den högsta tillåtna hastigheten på händelseplatsen var 90 km/h.


Under natten mellan söndag och måndag upptäcktes och rapporterades om ett inbrott i en bostad i Jomala. Ingen gärningsperson kunde påträffas vid platsen. Polisen utreder ärendet som grov stöld.

Under veckorna 14 och 15 kommer polisen att intensifiera sin övervakning gällande användningen av säkerhetsanordningar och gällande ouppmärksamhet i trafiken. Vid övervakningen uppmärksammas särskilt användningen av bilbälte samt av säkerhetsanordningar för barn. Gällande ouppmärksamhet i trafiken är det typiska fallet av ouppmärksamhet att en förare har sin mobiltelefon i handen under körning. Att använda telefon när man kör ökar alltid risken för incidenter.