Examenshelg

Utgivningsdatum 2.6.2024 12.50
Nyhet

Under helgnätterna har det varit mycket folk på stan och berusningsgraden för många har varit hög. Polisen har aktivt patrullerat där folk samlats och lyckats avstyra flera bråk och störningar. Två personer har fått sova ruset av sig på polisstationen i helgen. Den ena var så berusad så denne inte kunde ta hand om sig själv. Den andra var både berusad och störande.

Polisen har även under helgnätterna delgett ordningsföreläggande till sex motorfordonsförare för att musikvolymen varit så hög att det stört den allmänna ordningen.

Förutom ordningsövervakning har polisen hunnit med trafikövervakning. På fredagskvällen körde en bilist 112 km/h på LV 2 i Finström. På vägavsnitt råder 90 km/h hastighetsbegräsningsområde. Föraren delgavs böter på platsen.

På lördagensförmiddagen stannades ett fordon i Finström för nykterhetskontroll. Föraren misstänks nu för rattfylleri då analysen visade 0.27 mg/l alkohol i utandningsluften. Rattfyllerigränsen är minst 0,22 mg/l i utandningsluften

På lördagseftermiddagen körde en bilist 96 km/h på Lumparlandsvägen. På vägavsnitt råder 70 km/h hastighetsbegräsningsområde. Föraren delgavs böter på platsen.

Nyheter Polisens förebyggande arbete Trafik Åland Ålands polismyndighet Övervakning och larmverksamhet