Flera alkotestade i trafiken - en misstänkts för grovt rattfylleri

Utgivningsdatum 14.11.2022 10.48
Nyhet

Uppdragsmässigt har helgen varit lugn för polisen. Trafik och ordning har dock övervakats runtom i landskapet. Hastighetskontroller har hållits på bl.a. Västerkalmarevägen, Godbyvägen och på Fågelberget i Jomala, på Sundvägen i Saltvik och Sund.

Polisen höll under lördagen alkotester i Jomala och Saltvik. I dessa kontroller konstaterades alla förare vara nyktra.


Däremot påträffades på lördagseftermiddagen i Jomala en paketbil i trafik som stannades för trafikkontroll. Precisionsalkometerresultat var 1,02 mg/l, och föraren misstänks nu för grovt rattfylleri. Föraren delgavs interimistiskt körförbud och ärendet utreds vidare. 


Under lördagen påträffades i Saltvik en mopedförare utan hjälm. Föraren saknade även körkort och dessutom var mopeden oregistrerad. Föraren delgavs böter på platsen. 
På lördagskvällen bötfälldes en bilförare som hade satt toningsfilm på de främre sidofönstren på bilen.  Händelsen inträffade i Mariehamn. 


Polisen höll under söndagskvällen alkotest i Möckelö, Jomala, där 58 förare fick blåsa i alkometern. Samtliga nyktra, däremot erhöll en förare böter efter att ej ha använt bilbälte.


I samband med tidiga måndagsmorgonens färjanlöp hölls alkotest i Västra hamnen. Totalt kontrollerades 14 förare, samtliga nyktra.
 

Nyheter Polisens förebyggande arbete Trafik Åland Ålands polismyndighet