Flertalet äventyranden av trafiksäkerheten och trafikförseelser under det senaste dygnet

18.2.2021 16.27
Nyhet

Händelser under tisdagen och natten till onsdag.

Dagspass 17.2.2021

I Mariehamn och Jomala stannades och bötfälldes flertalet förare som inte skrapat rutan och dessa förare misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten.

På Norra Svibyvägen i Jomala påträffades en person som för fjärde gången inom ett år framförde en personbil trots indraget körkort. Föraren misstänks för olovlig körning.

På Södersundavägen i Jomala stannade polispatrullen en personbilsförare som körde 93km/h där högsta tillåtna hastighet är 70km/h. Föraren misstänks för trafikförseelse.

En personbilsförare stannades i Näfsby, Hammarland, p.g.a. att det i fordonet färdades sju personer trots att det endast är registrerat för fem personer. Polispatrullen konstaterade att flera barn var utan säkerhetsbälte i bilen. Föraren misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten.

Under kvällen sökte polisen efter en försvunnen äldre person, som hade avvikit från Kantarellens parkering i Jomala. Personen påträffas efter kort tag av en anhörig till personen.

Nattpass 17-18.2.2021

Under natten övervakade polisen trafiken runt om i landskapet.

I Jomala påträffades ett sladdande fordon på en allmän väg. Föraren delgavs böter misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten.

I Finström delgavs två fordonsförare böter för att ha brutit mot stopplikten i en korsning. I det ena fallet misstänks äventyrande av trafiksäkerheten, och i det andra fallet trafikförseelse. 

I Lemland påträffades ett obesiktigat fordon i trafik. Fordonets registerskyltar avlägsnades, och föraren delgavs böter misstänkt för trafikförseelse.

Polisen fick också anmälan om en berusad person i Mariehamn. Personen greps på basen av polislagen, då denne var oförmögen att ta vara på sig själv.
 

sv Ålands polismyndighet