Flertalet stölder genomförda i Eckerö, två personer gripna

Utgivningsdatum 16.5.2022 20.38
Nyhet

Polisen har under helgen utrett två olika stölder i Eckerö. Under måndagen kom information om en tredje. De misstänkta hade observerats framföra en vit personbil och kunde efter tips från allmänheten gripas på söndagen. Nu tar polisen tacksamt emot fler tips för att kunna reda ut gärningspersonernas förehavanden.

Natten till lördagen skedde ett inbrott i ett hus i Eckerö. Från platsen försvann en del husgeråd men även andra föremål. På söndagen anmäldes det att någon under natten till söndagen brutit sig in i Eckerö kyrka och därifrån stulit flertalet saker. I samband med detta fick polisen tips om att det kunde vara fråga om två personer som rörde sig med en vit personbil. Liknande tips kom igen utåt eftermiddagen och tack vare dem kunde bilen lokaliseras och granskas. Stöldgods återfanns i bilen och personerna greps. 


I samband med utredning under måndagen framkom att ännu en plats i Eckerö blivit utsatt för inbrott. Polisen undersökte även denna plats och kunde genom teknisk undersökning knyta de båda gripna även till denna brottsplats.


Nu önskar polisen att personer som har någon information om hur dessa två personer rört sig i Eckerö tar kontakt med polisen via tipstelefonen, 0408479550.
 

Brott och utredning Nyheter Ålands polismyndighet