Fortsättning på helgen, bl.a. grovt rattfylleri ,rattfylleri(narkotika) och inbrott i smådjursklinik

3.1.2022 10.58
Pressmeddelande

Polisen har under lördagen och söndagen utfört olika uppdrag under helgen. På lördagen, på nyårsdagen anmäldes bl.a. att en fyrhjuling kört av vägen i Jomala. Föraren misstänks nu för grovt rattfylleri, äventyrande av trafiksäkerheten och trafikförseelse. På morgonen mot söndagen anmäldes att en smådjursklinik i Mariehamn blivit utsatt för inbrott. Polisen besökte brottsplatsen och utreder nu ärendet.

Under lördagen har bl.a. polisens tekniker undersökt en brandplats i Jomala där ett bostadshus brandskadades vid nyåret.

Vid allmän övervakning påträffade polisen i Jomala ett obesiktat fordon i trafik. Fordonets registerskyltar avlägsnades och föraren delgas böter för trafikförseelse. 

På söndagskvällen stoppades en personbil i Mariehamn som framfördes i en hastighet av 79 km/h, där den högsta tillåtna hastigheten är 50 km/h. Vid kontroll av föraren visade resultatet positivt på flertal ämnen som klassas som narkotika. I samband med gripandet gjorde föraren motstånd mot polisen. Föraren är nu misstänkt för rattfylleri(narkotika), straffbart bruk av narkotika, motstånd mot tjänsteman, äventyrande av trafiksäkerheten samt olovlig körning då föraren även saknade körrätt. Polisen utreder ärendet. 

Polisen har även i helgen samverkat med vården med att hjälpa personer som varit i behov  av vårdande åtgärder.  

Två kollissioner mellan fordon och rådjur har skett i helgen.

 

Nyheter sv Ålands polismyndighet
trafik
Ålands polismyndighet