Fylla och trafikärenden under helgen

Utgivningsdatum 20.2.2023 12.41
Nyhet

Tämligen lugn helg, så polisen har genomfört ett antal trafikkontroller runt om i landskapet.

Under fredagen och lördagen genomfördes flertal hastighetskontroller på bl.a. Flygfältsvägen i Jomala. Von Knorringvägen och Sundsvägen i Finström, Hammarlandsvägen i Hammarland och Kärringsundsvägen i Eckerö. I ärendena har förarna delgivits böter. 

En personbilsförare delgavs under natten till lördagen böter efter att ha framfört sitt fordon åt fel håll på enkelriktad gata i Mariehamn.

Två personer fick under natten assistans för att komma in i sina bostäder. En alldeles för hög alkoholkonsumtion kan ha varit en bidragande faktor till att benen inte riktigt bar och nycklarna inte riktigt hittades i fickan.

Inkom också anmälan om en högljudd efterfest som störde grannarna. Festen tystades ned.

En person greps på basis av polislagen under natten till lördagen, detta efter ha varit inblandad i bråk i en bostad som denne inte heller hörde hemma i.

På lördagskvällen delgavs en personbilförare för att denne kört om framförvarande fordon i korsningsområde, som är belagd med spärrlinje. Föraren delgavs böter för äventyrande av trafiksäkerheten. 

På söndagseftermiddagen stannades en personbilförare på Godbyvägen i Jomala. Föraren saknade körkort och delgavs böter för olovlig körning. 

Natten till måndagen stannades en personbil för kontroll i Hammarland. Föraren testade positivt vid drogtestning och är nu misstänkt för rattfylleri och straffbart bruk av narkotika. 
 

Just nu: Snöoväder pågång, ta det försiktigt i trafiken. 

20.02.2023

Nyheter Polisens förebyggande arbete Trafik Åland Ålands polismyndighet Övervakning och larmverksamhet