Grovt rattfylleri i Jomala

Utgivningsdatum 2.12.2022 11.15
Nyhet

I Jomala är en förare misstänkt för grovt rattfylleri efter att ha blåst 0,45 mg/l i polisens alkometer vid en kontroll. Fördonet var även utrustat med sommardäck som var i undermåligt skick och föraren misstänks även för trafikförseelse. Föraren delgavs ett körförbud och polisen utreder ärendet vidare.

I Mariehamn delgav polisen böter för äventyrande av trafiksäkerheten. Föraren framförde ett fordon i en hastighet av 76 km/h, där högsta tillåtna hastigheten är 50 km/h.

I Hammarland delgav polisen böter för äventyrande av trafiksäkerheten. Föraren framförde ett fordon i en hastighet på 99 km/h, där högsta tillåtna hastigheten är 70 km/h.

I Mariehamn greps en berusad och aggressiv passagerare  ombord på en buss som var på väg till Mariehamn. Personen omhändertogs av polisen för att upprätthålla allmän ordning och säkerhet enligt polislagen.

I Mariehamn påträffades ett knogjärn på allmän plats. Personen misstänks för innehav av föremål som lämpar sig för att skada någon , och knogjärnet omhändertogs av polisen.

Polisen övervakar allmän ordning och säkerhet samt trafiken i landskapet. Vid övervakning i Mariehamn, Jomala och Finström har delgivits  böter för bl.a. olika lindriga trafikförseelser till tio(10) förare av motorfordon.

 

Mariehamn Nyheter Trafik Åland Ålands polismyndighet