Halt väglag och rådjurskollisioner

9.1.2021 9.29
Nyhet

Kom ihåg att anpassa fordonets hastighet till föret. Ställvis kan det nu vara halt på vägarna. Rådjuren rör nu mera på sig och de kan även komma ut på vägen framför bilen.

En trafikolycka inträffade under fredagsförmiddagen. En personbilsförare tappade herraväldet över fordonet och körde ned i diket på höger sida. Personbilen landade på taket, och räddningspersonal fick hjälpa föraren ur fordonet. Föraren fördes med ambulans till akuten för kontroll. Det råder ställvis mycket halt väglag, vilket kan ha varit en av faktorerna till avkörningen. Polisen utreder ärendet som underlåtenhet att iaktta trygg situationshastighet.
Anmäldes om en paketbil som stod trafikfarligt parkerad. Polispatrull till platsen, som sedan även fick tag på fordonsinnehavaren. Patrullens bedömning var att fordonet inte utgjorde fara för övrig trafik, fordonsinnehavaren ombads dock att flytta paketbilen så fort som möjligt.
Två rådjursolyckor har kommit till polisens kännedom under dagen. Lyckligtvis har olyckorna ej lett till personskador.


Under natten till lördag har polisen övervakat trafiken i Mariehamn, där förares körsätt har ägnats mest uppmärksamhet. Tre fordonsförare har delgivits böter efter att ha sladdat med sina fordon på allmänna vägar.
I Mariehamn anmäldes det om en berusad person som eventuellt försökte bryta sig in i en fastighet. Personen påträffades och greps på basen av polislagen.
 

Nyheter sv Åland polismyndighet
Ålands polismyndighet