Händelser 3-5.2

Utgivningsdatum 6.2.2023 9.46
Nyhet

De senaste dygnen har för polisens del inneburit utryckningar och utredningar på grund av bl.a. rattfylleri, ordningsstörningar, straffbart bruk av narkotka och trafikbrott,

Fredag

Ett fall av äventyrande av trafiksäkerheten uppdagades och bötfälldes under fredagen i Godby då en förare underlät att iaktta med trafikmärke angiven väjningsplikt då denne körde in i rondell. Under fredagen skrevs förutom detta fyra böter för trafikförseelser då högsta tillåtna hastighet överskridits, en bot p.g.a. att en förare talade i mobiltelefon under bilfärden och en bot för att en förare inte följde trafikmärket obligatoriskt att stanna. 

I Godby anmäldes under fredag kväll om störande körning med mopeder. Då polispatrullen kom till platsen och försökte stanna en moped valde föraren att köra undan patrullen. Polisen utreder ärendet som bl.a. grovt äventyrande av trafiksäkerheten, olovlig körning och tredska mot polis.

Under natten till lördag skrevs i Mariehamn böter till två personer som misstänks för straffbart bruk av narkotika.

En person misstänks för rattfylleri och straffbart bruk av narkotika då denne under natten till lördag framförde sitt fordon på Österleden i Mariehamn och drogtestet visade positivt för kokain 

Under fredagen och natten till lördag greps tre personer på basen av polislagen. Den första personen greps i Hammarland efter att denne stört allmän ordning och hemfriden för andra. Den andre personen greps i Mariehamn för att skydda mot brott och störande beteende. Den tredje gripna personen greps i Finström för att skydda denne då personen inte var förmögen att ta vara på sig själv.

Lördag 

Under lördagen delade polispatrullerna ut fyra böter för trafikförseelser då högsta tillåtna hastighet överskridits, samt en bot p.g.a. obesiktat fordon.

En person greps under natten till söndag på basen av polislagen efter att denne uppträtt våldsamt i centrum av Mariehamn. Under natten skrevs också böter till en personbilsförare som i Mariehamn körde med en av fordonets dörrar öppen och samtidigt förorsakade ordningsstörning genom att med hög volym spela musik.

Söndag

Under söndagen inträffade På Lemlandsvägen i Jomala en trafikolycka där föraren av en personbil tappade kontrollen över fordonet och körde av vägen. Ärendet utreds som äventyrande av trafiksäkerheten.

I Jomala påträffades ett obesiktat fordon i trafik. Föraren delgavs böter för trafikförseelse, och fordonets registerskyltar avlägsnades. I Jomala påträffades också ett avställt fordon i trafik. Information om händelsen kommer att vidarebefordras till behörig myndighet för beslut om vidare åtgärder. I Mariehamn delgavs en förare böter för trafikförseelse efter att ha transporterat för många personer i sitt fordon.

Nyheter Trafik Åland Ålands polismyndighet Övervakning och larmverksamhet