Händelser under de senaste dygnen

Utgivningsdatum 24.4.2022 11.30
Nyhet

Patrullerna har varit sysselsatta med bl.a. trafikolyckor, trafikövervakning samt ordningsförseelser.

Under torsdag kväll körde en fyrhjuling av vägen i Järsö, Lemland. Föraren, som skadades och fördes av ambulans till sjukhuset, misstänks för grovt rattfylleri och äventyrande av trafiksäkerheten.


Under natten mellan torsdag och fredag smällde två personer fyrverkeripjäser i Mariehamn, Strandnäs. Då polisen ingrep hotade en av personerna med våld med anledning av tjänsteåtgärden som polisen utförde. Personen som uttalade hot misstänks för motstånd mot tjänsteman och bägge personerna misstänks för ordningsförseelse för att ha avfyrat fyrverkeripjäser.


Under fredag förmiddag bötfälldes en person för äventyrande av trafiksäkerheten då denne framförde sin personbil i 137km/h längs med Hammarlandsvägen i Hammarland där tillåten hastighet är 90 km/h.


I centrum av Mariehamn i korsningen av Torggatan och Ålandsvägen bötfälldes under fredag förmiddag en personbilsförare för äventyrande av trafiksäkerheten, då denne inte gav fri passage åt en fotgängare som befann sig på övergångsställe. Polisen har ännu under vecka 17 intensifierad övervakning kring övergångsställen.


På fredag eftermiddag skedde i Mariehamn två kollisioner. En kollision skedde mellan en mopedbil och en lastbil vid korsningen av Villagränd och Österleden. Föraren av mopedbilen hade väjningsplikt men körde ut i korsningen och kolliderade med lastbilen och misstänks p.g.a. detta för äventyrande av trafiksäkerheten. Den andra kollisionen skedde mellan två personbilar på Ålandsvägen i Mariehamn. Ett fordon hade i hög hastighet kört om ett annat fordon och därefter kolliderat in i bakpartiet på ett fordon som befann sig vid korsningen mellan Ålandsvägen och Storagatan. Personbilsföraren som gjorde omkörningen misstänks bl.a. för grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

En person framförde under lördag förmiddag sin personbil på Torpvägen i Jomala trots ett ikraftvarande körförbud. Föraren misstänks för olovlig körning.

En person som befann sig i centrum av Mariehamn greps under natten till söndag på basen av polislagen. Personen var p.g.a. sin berusningsgrad inte kapabel att ta hand om sig själv.