Hemmafester och äggkastning

21.2.2021 12.26
Nyhet

Varierande uppdrag under helgnätterna

Natten mellan fredag och lördag inkom en anmälan om ett par som grälade så högljutt att anmälare blev orolig att våldsamheter förekom. Väl på plats kunde polisen lugna ner situationen genom medling. Några våldsamheter hade inte förekommit.

I Mariehamn anmäldes det om att ett ungdomsgäng kastade ägg inuti ett flervåningshus. Under tiden polispatrullen pratade med anmälaren trädde en av ungdomarna fram och erkände vad denne gjort. Efter utförd städning och en ursäkt kunde polisen lämna platsen.

I endast morgonrock och tofflor promenerade en person längs med en GC-bana i Mariehamn. Förbipasserande tyckte beteendet var anmärkningsvärt. Polisen kunde påträffa personen, och skjutsade hem denne till värmen.

I Mariehamn pågick en störande hemmafest. När polisen kom fram till platsen hade situationen redan lugnat ner sig, inga fler åtgärder behövdes.

Två personer grälade med varandra på en fest i Mariehamn. Polisen såg till att en av personerna tog sig till sin egen hemadress, och situationen lugnade därefter ner sig.

På lördagen fick polisen en anmälan om en försvunnen person, patruller kunde efter ett kort eftersök i närområdet påträffa personen och följde denne hem. För övrigt ägnade sig fältpersonalen under dagen åt taktiska övningar.

Natten till söndagen fick polisen anmälan om en störande hemmafest. Polisen talade med lägenhetsinnehavaren som sänkte volymen på både stereon och på sina gäster.

Anmäldes om en mörkklädd man som promenerade längs en av landsvägarna. Polisen undersökte saken och det konstaterades att mannen under kvällen både tappat bort mobiltelefon och sambo. Mannen hade som tur var plånboken i behåll, och polisen bistod med att kalla på en taxi så att mannen fick komma hem.

I övrigt har natten till söndag bestått av övervakning och en del fordonsförare har stannats för granskning.

Nyheter sv Ålands polismyndighet
allmän ordning
Ålands polismyndighet