Hot mot tjänstemän, familjebråk och fönsterknackningar

4.11.2021 10.31
Nyhet

Polisen arbetade under dagen bland annat med personer som satt frihetsberövade. Under natten fick polisen rycka ut med anledning av bland annat familjebråk och störande av hemfrid.

En person som i söndags gripits med anledning av att denne uttalat dödshot mot polisen och eldat upp sin frus egendom häktades på onsdagen i Ålands tingsrätt. Personen är misstänkt för våldsamt motstånd mot tjänsteman och grov skadegörelse.

I tisdags hade en person hotat tjänstemän på socialkansliet med att bränna upp deras bilar och kidnappa deras barn. Detta med anledning av en tjänsteåtgärd myndheten vidtagit. Den misstänkte förhördes under dagen, men är satt på fri fot, utredningen fortgår.  Personen är misstänkt för våldsamt motstånd mot tjänsteman.

Under natten anmäldes till polisen om bråk inom familjen i privat bostad. Inga uppgifter framkom som gjorde skäl att misstänka brott, dock underrättades barnskyddsjouren om ärendet.

Under kvällen anmäldes om ungdomar som störde boende i Mariehamn genom att knacka på fönster och störa hemfriden. Polisen sökte i närområdet efter personer som kunde stämma in på beskrivningen, dock utan att påträffa någon. 

En berusad person blev ledsagad hem efter orosanmälningar från allmänheten.
 

Nyheter Nyheter sv Ålands polismyndighet
allmän ordning
brottsbekämpning
Ålands polismyndighet