I helgen kallt väder med grovt äventyrande av trafiksäkerheten och narkotikabrott

Utgivningsdatum 8.1.2024 10.35
Nyhet

Polisen utreder grovt äventyrande av trafiksäkerheten vid Ångbåtsbryggan i Mariehamn efter en kollision mellan tre fordon. Ett fordon körde in i en personbil så att fordonet kanade mot ett tredje fordon. Enbart materiella skador. Polisen utreder misstänkt narkotikabrott efter inkommen anmälan till polisen om bruk av narkotika i en lägenhet i Mariehamn. Polisen har inlett en förundersökning i ärendet och utreder händelsen.

Polisen har övervakat trafik och den allmänna ordningen och säkerheten i landskapet i helgen. Bl.a. följande händelser kan rapporteras:

Vid trafikövervakningen har delgivits nio böter för trafikbrott enligt följande:

Mariehamn (6 böter), Finström (1 ), Jomala(1) och Lemland (1).

Vid övervakning av den allmänna ordningen och säkerheten i helgen bl.a. i Mariehamn har två personer delgivits böter för straffbart bruk av narkotika.   Platserna är en restaurang i Mariehamn samt ett kryssningsfartyg i hamn i Mariehamn.

Två personer har gripits i helgen av polisen enligt polislagen. En person greps i Mariehamn för skydd mot brott och störande beteende och en person i Saltvik för att skydda hen enär personen inte kunde ta vara på sig själv. 

En person anmäldes förvunnen i Saltvik på fredagskvällen, polisen påträffade personen efter ett kortare eftersök utomhus i kölden, nerkyld men vid god vigör.

Polisens patrull  besökte Kökar i helgen i ett tjänsteärende. 

Polisen har även gett handräckning  till vården i olika uppdrag under helgen. 

Tre kollisioner mellan rådjur och fordon har inrapporterats. Två i Jomala och ett i Geta. 

 

 

Nyheter Åland Ålands polismyndighet Övervakning och larmverksamhet