Jaktövervakning

Utgivningsdatum 8.12.2019 18.31
Nyhet

Polisen har under dagen koncentrarat övervakningen till Jomala och Mariehamn. Under morgonen granskades 20 jägare i ett jaktlag i Jomala. Licenser för medhavda vapen samt erlagt jaktkort kontrolleras, även ammunition och själva vapnet kan komma att granskas. Väldigt bra ordning ute bland jaktlagen, polisen tackar för tillmötesgående jägarkår.

Bland bilisterna var det inte lika lyckat resultat. Drygt 10 fordon hann granskas på Sviby bron innan utandningsprov visade 1 mg/l. Misstänkt grovt rattfylleri registrerades och körkortet togs omhand av polis.

Längs Västra Ytternäsvägen i höjd med Ringvägen granskades 52 förare utan anmärkningar på eftermiddagen. I korsningen Storagatan och Ålandsvägen övervakade polisen ”rödljuskörningar”, inget att anmärka på där heller. Däremot upptäckte en civil polisbil en mopedbil som framfördes trots att föraren använde mobiltelefonen så att denne hade den i handen. Färden påverkades tydligt då uppmärksamheten inte låg på att ansluta sig till Lemlandsvägen vid den påfartsväg som finns vid Rökerirondellen. Föraren saknade bälte, bromslamporna fungerade inte och två av däcken saknad godkända dubbar. Den unga personen delgavs böter om 161 Euro så som misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten samt flera fall av trafikförseelse. Stopplikten övervakades vid Skillnadsgatan och Ålandsvägen, även där delgavs böter.

Polisen kallades till en misstänkt misshandel i Finström, målsäganden hade straffyrkanden och polisen utreder saken. Inga personskador till följd av händelsen.

Nyheter Nyheter Press meddelande importerat från gamla sidor sv Ålands polismyndighet