Lördagen och under nyårsnatten

Utgivningsdatum 1.1.2023 16.20
Nyhet

Det har varit tämligen lugnt under lördagen och nyårsnatten.  Polisen har haft ett antal alarmuppdrag av olika slag, men även hunnit förrätta alkotester och trafikkontroller.  

På lördagseftermiddagen anmäldes till polisen om att statyn vid Stadshuset var nedklottrat med blå och gul färg. Polispatrull åkte till platsen för att dokumentera och händelsen har nu registrerats som skadegörelse. 

På lördagseftermiddagen stannades en personbil på Lemlandsvägen då den framförts i en hastighet på 67 km/h på område där 50 km/h hastighetsbegränsning råder. Föraren alkotestades och denne blåste i polisens alkometer 0,8 mg/l. Föraren misstänks nu både för grovt rattfylleri och trafikförseelse. 

På sena nyårsaftonen stannades en mopedbil i Mariehamn för att det fanns extra passagerare i fordonet. Mopedbilföraren delgavs bötesföreläggande för denne hade en extra passagerare baktill i fordonet trots att endast en passagerare var tillåtet. 

Ytterligare har ett antal böter delgetts under lördagen för överhastigheter, undermåliga däck och underlåtenhet att följa trafikmärket obligatoriskt att stanna. Gärningarna skett i Godby, Flygfältsvägen och Lemlandsvägen under lördagen. 
 

Nyheter Polisens förebyggande arbete Trafik Åland Ålands polismyndighet