Lugnt under första delen av påskhelgen

4.4.2021 9.53
Nyhet

Fredags- och lördagsdygnet har varit relativt lugna. Förutom ordningsövervakning har trafikövervakning genomförts på olika håll på fasta Åland.

Bland annat detta har polispatrullerna jobbat med under långfredagen och lördagen.

I samband med patrullering under långfredagskvällen stoppades ett fordon vars föraren visade sig vara påverkad av amfetamin och metamfetamin. Föraren misstänks nu för rattfylleri och straffbart bruk av narkotika. Interimistiskt körförbud delgavs och vidare utredning väntar.


Polisen kallades till Västra hamn där en överförfriskad person inte kunde ta vara på sig själv enligt fartygspersonal. Polisen kunde konstatera det samma, men i stället för tillnyktring i övervakad cell tog personen omhand av släktingar, efter att Gränsbevakningens personal granskat rätten att komma in i Finland.


I en trafikkontroll i Hammarland delgavs en förare en ordningsbot för att dennes bil hade dubbdäck bak och dubbfria däck fram. Det är inte korrekt enligt lagen.  I Hammarlands delgavs också några förare överhastighetsböter då de ej följt hastighetsbegränsningens märket 70 km/h. Från Gottby korsning och en bit norrut längs Hammarlandsvägen är det 70 km/h hastighetsbegränsning på grund av vägarbete. 


Under lördagskvällen mottog polisen en anmälan gällande en försvunnen person. Polisen inledde eftersöket, men kunde efter en stund återgå, då den saknade hade kommit till rätta. 


Polisen har också mottagit tips och anmälningar om buskörningar (lek med fordon) som skulle ske i Jomala Kyrkby och i området runt Svibyviken i Mariehamn och Jomala. Patrullering i områden har genomförts. Inga störningar påträffats.  
 

Nyheter Nyheter sv Åland Ålands polismyndighet
Ålands polismyndighet