Moped utsattes för skadegörelse i Mariehamn

15.7.2021 16.19
Nyhet

Onsdagens dagspass var lugn och gatubilden i Mariehamn var livlig och glad när det varma vädret hade lockat folk ut och fira sommaren. Utöver det syntes polisen till både i landsbygden med polisbil och lite närmare staden till fots i patrull.

Polisen fick rycka ut på trafikkollision som skedde vid 17-tiden i korsningen Emkarbyvägen och Gunnarsvägen i Hammarland. Två personbilar inblandade. En person fördes med ambulans till sjukhuset, i övrigt lindriga personskador. Ärendet utreds vidare.  

Polisen mottog en anmälan om skadegörelse under kvällen. En moped som varit parkerad i Mariehamn hade under kvällen blivit utsatt för skadegörelse. Dessutom hade diverse detaljer från mopeden stulits. Ärendet rubriceras som lindrig skadegörelse samt snatteri. Polisen utreder ärendet vidare. 

Två mopedbilsförare erhöll varsin böteslapp då de framförde fordonen med så kallad toningsfilm för sidorutorna. 

Några överhastigheter har även registrerats under natten i Mariehamn. I ett av fallen körde föraren 67 km/h på 50 väg i Lemland och i det andra körde föraren 70 km/h på Godbyvägen i Mariehamn där 50 km/h hastighetsbegränsning råder. I det tredje fallet körde föraren 57 km/h på Strandgatan i Mariehamn, där tillåtna är bara 40 km/h. 

Nyheter Polisens förebyggande arbete Trafik sv Ålands polismyndighet
Ålands polismyndighet