Mopedövervakning samt polislagsgripanden

Utgivningsdatum 23.5.2022 9.21
Nyhet

Polisen har under de senaste dagarna fortsatt med att övervaka mopeder och flertalet mopedister har bötfällts i trafiken. Även personbilsförare har bötfällts p.g.a. för höga hastigheter. I övrigt har polisen upprätthållit allmän ordning och säkerhet bl.a. genom att ta personer i förvar på basen av polislagen.

Dagspasset fredag 20.5

Under fredagsmorgonen påträffades på Lemlandsvägen i Jomala en personbilsförare som körde 95km/h där högsta tillåtna hastighet är 50km/h. Föraren delgavs böter för äventyrande av trafiksäkerheten. Under eftermiddagen fick en annan personbilsförare böter för äventyrande av trafiksäkerheten efter att ha kört 116km/h längs med Nya Godbyvägen i Jomala där tillåten hastighet är 90 km/h.

En mopedist bötfälldes på Hammarlandsvägen i Jomala då denne framförde moped som saknar fungerande frambroms. På Godbyvägen i Finström påträffade polisen en mopedist som hade ändrat mopedens konstruktion så att fordonet klassas som motorcykel. Mopedisten misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten samt olovlig körning.

Nattpasset lördag 21.5 – söndag 22.5

En mopedförare delgavs böter för trafikförseelse efter att under lördagskvällen ha framfört sin moped med framhjulet upplyft på Lövuddsvägen i Jomala. 

En personbil ertappades under natten körandes i 168 km/h på Lemlandsvägen i Lemland. Tillåten hastighet på vägen är 90km/h. Personbilen stannades och föraren delgavs körförbud. Polisen utreder ärendet som grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

Två personer greps under natten på basis av polislagen. I det ena fallet hade personen under kvällen uppträtt störande på flertalet platser innan slutligen polisen påträffade personen och hen kunde gripas för skydd mot brott och störande beteende. I det andra fallet greps personen för att skydda personen i fråga.

Nattpasset söndag 22.5-måndag 23.5

En mopedbilsförare delgavs böter efter att på Hammarlandsvägen i Jomala ha framfört sitt fordon i 57 km/h, då den fordonsbestämda hastigheten max är 45.
 
En person greps på basis av polislagen under de arla morgontimmarna för att skydda personen samt förhindra att personen stör den allmänna ordningen och säkerheten.

Nyheter Nyheter sv Ålands polismyndighet