Motstånd och höga hastigheter under måndagen

Utgivningsdatum 24.5.2022 11.04
Nyhet

I samband med ett gripande mötte polispatrull på hot och motstånd och igen påträffades trafikanter som höll för höga hastigheter.

En personbil framfördes under måndagsmorgonen i 142km/h på Getavägen i Finström. Tillåten hastighet på området är 90 km/h. Föraren delgavs körförbud och misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten. 

På Nya Godbyvägen i Jomala mötte polispatrullen på en personbil som körde 125 km/h på väg där högsta tillåtna hastighet är 90km/h. 10-dagars körförbud delgavs föraren, som bötfälls för äventyrande av trafiksäkerheten.

En person misstänks för snatteri efter att denne under måndagen tagit öl från en affär i Mariehamn och avlägsnat sig utan att betala. I samband med att polisen påträffade personen försökte denna förhindra polisens åtgärder genom hot och våldsamt beteende. Personen greps och misstänks förutom för snatteriet för våldsamt motstånd mot tjänsteman.

På Getavägen i Finström bötfälldes en personbilsförare för äventyrande av trafiksäkerheten då denne under måndagskvällen körde i 73km/h då den högsta tillåtna hastigheten var 50km/h.