Narkotikabrott, misshandel och grovt rattfylleri i helgen

22.11.2021 11.02
Nyhet

Under helgen har polisen övervakat allmän odning och säkerhet. Ordningsstörningar har förekommit på olika platser och polisen har åtgärdat ordningsstörningarna. På fredagen påträffades narkotika i en lägenhet i Mariehamn. Lägenhetsinnehavaren är nu misstänkt för narkotikabrott och straffbart bruk av narkotika. Polisen utreder händelsen. På lördagen greps en person misstänkt för misshandel och olaga hot i Finnström. Polisen utreder. En person är misstänkt för grovt rattfylleri efter att polisen stannat föraren för kontroll i Jomala på söndagsmorgonen.

Polisens helg har varit relativt arbetsdryg. Polisen har även övervakat färjanlöp i Mariehamn enligt planerat schema och övervakat trafik. I Mariehamn påträffades ett obesiktat fordon i trafik. Fordonets registerskyltar avlägsnades och föraren delgavs böter för trafikförseelse.

På lördagsmorgonen tillkallades polisen till en förplägninsrörelse i Mariehamn på grund av att en berusad person störde ordningen. Personen var kraftigt berusad och kunde inte ta vara på sig själv vilket resulterade i att personen fick spendera natten hos polisen. 

Nyheter sv Ålands polismyndighet
trafik
Ålands polismyndighet