Natten 25. - 26.12

Utgivningsdatum 26.12.2016 6.01
Nyhet

Många människor var i rörelse under natten och många firade juldagsnatten på krogen. De flesta skötte sig riktigt bra.

Under kvällskvisten anmäldes en person försvunnen. Då polisen kontrollerade den försvunne personens bostad i samband med eftersökandet konstaterades att personen förvarade sina vapen i strid mot bestämmelserna och ett av vapnen var även laddat. Personen påträffades snart efter anmälan och vapnena omhändertogs. Personen är nu misstänkt för skjutvapenförseelse. Händelsen inträffade i Mariehamn

Polisen utförde även trafikövervakning i Finström och Saltvik. En person som saknade körrätt framförde en bil under påverkan av alkohol och blåste 0,48 mg/l i polisens precisionsalkometer. Detta inträffade i Finström. Personen är nu misstänkt för grovt rattfylleri och olovlig körning.

Polisen kallades till en bostad i Mariehamn pga. att en man uppträdde aggressivt mot två kvinnor. Då polisen anlände till platsen höll mannen på och misshandlade en av kvinnorna. När polisen beordrade mannen sluta gav han sig i sin tur på polispatrullen. Mannen greps och togs till polisstationen. i poliscellen gjorde mannen ett tappert försök att göra sönder cellens övervakningskamera. Mannen är nu misstänkt för två fall av misshandel, våldsamt motstånd mot tjänsteman och skadegörelse. Polisen utreder.

Temat för julhelgen har för polisens del varit julfrid. Vi tror att de flesta fått uppleva detta och vi önskar alla en god fortsättning.

Nyheter Nyheter Press meddelande importerat från gamla sidor sv Ålands polismyndighet