Nyårshelgen - mycket folk i rörelse och hög berusningsgrad.

Utgivningsdatum 1.1.2024 14.09
Nyhet

Mycket folk i rörelse under nyårsnatten. Polisen lyckades avstyra flertal mindre bråk, men anmälningar om misshandel har också registrerats. Under nyårsnatten måste polisen omhänderta sju personer för att de störde eller kunde inte på grund av hög berusning ta hand om sig själv.

Början av helgen var tämligen lugn för polisen och bl.a. följande trafikövervakningsresultat kan meddelas:

Polisen har under helgen stannat tre bilar, som framfördes i trafiken trots att rutorna var helt eller bristfälligt skrapade. Då fordonet är i trafiken ska vindruta samt bägge främre sidorutorna vara fria från frost, snö och is. Innan man kör iväg skall man också säkra sig att imma, fukt inte uppstått på insidan, som kan begränsa sikten. Händelserna skedde i Mariehamn, Jomala och Hammarland. Samtliga tre förare delgavs böter på platsen.

Under nyårsafton och -natten var det mycket folk i rörelse och berusningsgraden var hög. Polisen övervakade allmän ordning och säkerhet i centrum under nyåret och lyckades med aktiv närvaro avstyra ett flera mindre bråk.

Till polisen anmäldes under natten några fall om misshandel som skett på restauranger i centrum samt ett fall som skett på landsbygden. Ärendena är initialt  registrerade som lindrig misshandel alt. misshandel.  Utredningen av ärenden fortsätter.

Under nyårsnatten påträffades också personer som visade drogtecken och misstänktes för narkotikabruk. En av de testades resultat var positivt och denne är nu misstänkt för straffbart bruk av narkotika.

Under nyårsnatten måste polisen omhänderta sju personer, för att dessa störde ordningen eller kunde inte på grund av kraftig berusning ta vara på sig själv.

 

Nytt år och nya möjligheter. Gott Nytt År 2024 !

Nyheter Polisens förebyggande arbete Trafik Åland Ålands polismyndighet Övervakning och larmverksamhet