Ordningsstörningar och tre grova rattfyllerier

Utgivningsdatum 28.5.2023 13.40
Nyhet

Bl.a. diverse evenemang förde med sig mera liv och rörelse på stan under helgen. Polisen hade ökat sin synlighet och närvaro i centrum och därmed lyckades man förebygga och avstyra ett antal incidenter. Allt kunde dock inte avstyras. Några axplock av det som sysselsatt polisen i helgen.

Tidiga lördagsmorgonen stannades två fordon på Österleden för kontroll. Ena personbilens förare blåste 0,67 mg/l och den andre personbilsföraren blåste 0,54 mg/l. Båda förarna är nu misstänkta för grovt rattfylleri och utredningen av ärendena fortsätter. 
Natten till söndagen stannades också en personbilsförare i Mariehamns centrum. I bilen fanns förutom föraren två passagerare. Föraren blåste 0,72 mg/l och även denne misstänks nu för grovt rattfylleri. 
Promillegränsen för grovt rattfylleri är på Åland 0,35 mg/l. 


Polisen grep på lördagskvällen några personer på Idrottsgatan för att de störde ordningen. Dessa har delgivits eller kommer att delges också böter för tredska mot polis eller hindrande av tjänsteman. 
Även vid korsningen Norra Esplanadgatan och Neptunigatan kunde några personer inte betee sig utan störde ordningen så pass mycket, att de greps. Samtliga frihetsberövade har släppts på fri fot. 
 

Nyheter Polisens förebyggande arbete Trafik Åland Ålands polismyndighet Övervakning och larmverksamhet