Överlag lugn helg, men stökigt i centrum på natten till söndagen

18.10.2021 10.58
Nyhet

Under helgen har polisen bl.a. genomfört ett antal hastighetskontroller och alkotester. Dessutom har polisen under helgen granskat några jägares vapenlicenser och jaktkort. Stökigt vid krogstängningarna.

Helgen har överlag varit lugn, men natten till söndagen var det en del fylla och störningar i Mariehamn centrum.  Totalt fyra personen fick sova ruset av sig hos polisen. 


Under söndagen hade polisen sampatrulleringen med sjöbevakningen på Brändö. Flera fordon kontrollerades och av dessa fick sex fordonsförare en muntlig anmärkning för diverse små brister i bl.a. utrustningens skick eller dess användning. 


På söndagseftermiddagen anmäldes till polisen om en försvunnen person, som ej återvänt från skogen. Polisen kontaktade frivilliga Räddningstjänsten för att bistå i eftersöket, men personen påträffades ganska snart därpå av polisen. 


Nätterna börjar vara kalla och ställvis kan det redan ha varit halt på vägarna.  På personbilar och paketbilar skall under december, januari och februari användas vinterdäck där mönsterdjupet är minst 3,0 mm. Regler kring användning av vinterdäck finns även att läsa hos bl.a. Fordonsmyndighetens hemsida.
 

Polisens förebyggande arbete Trafik sv Ålands polismyndighet
Ålands polismyndighet