Rattfylleri och grovt äventyrande av trafiksäkerheten i helgen

Utgivningsdatum 19.2.2024 10.34
Nyhet

Helgen har för polisen varit relativt lugn. Polisen har utfört olika uppdrag i landskapet och har övervakat bl.a. allmän ordning och säkerhet speciellt vid närheten av krogarna i Mariehamn. Under helgen har polisen gripit fem personer på basen av polislagen för upprätthållande av allmän ordning och säkerhet.

Nedan ett litet axplock av polisens uppdrag i helgen:

En person misstänks för rattfylleri på Österleden i Mariehamn efter polisens kontroll av förarens nykterhet. Resultat från precisionsalkometern 0,32 mg/l. 

En person misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten på Nya Godbyvägen i Finström. Föraren framförde personbilen i en hastighet av 140 km/h, där den högsta tillåtna hastigheten enligt trafikmärke är begränsad till 90 km/h. 

Två anmälningar om misshandel har anmälts till polisen. Polisen utreder ärendena. 

En person greps enligt polislagen i Mariehamn på fredagen i ett trapphus kraftigt berusad. Gripandet för att skydda personen enär hen inte kunde ta vara på sig själv. 

Två personer har gripits enligt polislagen på lördagsmorgonen utanför krogmiljöer i Mariehamn. Personerna störde den allmänna ordningen och kunde inte p.g.a. hög berusningsgrad tavara på sig själv. 

Två personer greps på lördagsmorgonen enligt polislagen ombord på ett kryssningsfartyg som anlände till Mariehamn. Bägge personerna gripna av polisen för skydd mot brott och störande beteende. 

Polisen har också besökt Kökar i helgen för utförande av polisens tjänsteärende. 

 

 

Nyheter Åland Ålands polismyndighet Övervakning och larmverksamhet