Rattfylleri samt överhastigheter under helgen

Utgivningsdatum 18.9.2023 10.24
Nyhet

Under helgen den 15-17.9 påträffade polisens patruller bl.a. två misstänkta rattfyllerister samt ett antal förare som framförde sina fordon i för hög hastighet.

På Lumpovägen i Lumparland bötfälldes under fredagen en personbilsförare för äventyrande av trafiksäkerheten då denne framförde sitt fordon i 52 km/h på väg där högsta tillåtna hastighet är 30 km/h.

På Askuddsvägen i Mariehamn bötfälldes under fredagen en personbilsförare för äventyrande av trafiksäkerheten då denne framförde sitt fordon i 53 km/h på väg där högsta tillåtna hastighet är 30 km/h.

På Hammarlandsvägen i Jomala bötfälldes under fredagen en personbilsförare för äventyrande av trafiksäkerheten då denne framförde sitt fordon i 73 km/h på väg där högsta tillåtna hastighet är 50 km/h.

Under fredag kväll stannade en polispatrull en mopedist som körde utan hjälm I Finström. Mopedisten var minderårig och hade inte körrätt för moped. Dessutom hade personen druckit alkohol, men inte till den grad att det överskred gränsen för rattfylleri. Ärendet utreds som olovlig körning, trafikförseelse samt alkoholförseelse.

Under lördagen stannades en personbil för trafikkontroll på Hammarlandsvägen i Jomala. Det visade sig finnas skäl att misstänka föraren för rattfylleri och straffbart bruk av narkotika.

Under natten till söndag greps en person på basen av polislagen för att skydda mot brott och störande beteende. Personen hade uppträtt aggressivt ombord på ett kryssningsfartyg. Personen delgavs böter då denne gjort motstånd mot person som upprätthåller ordningen.

Under söndag kväll mötte en polispatrull på ett obesiktigat fordon i Jomala. Då fordonet stannades så blåste föraren över gränsen för grovt rattfylleri i polisens alkometer.

På Hammarlandsvägen i Jomala bötfälldes under söndag kväll en personbilsförare för äventyrande av trafiksäkerheten då denne framförde sitt fordon i 82 km/h på väg där högsta tillåtna hastighet är 50 km/h.

Nyheter Trafik Åland Ålands polismyndighet Övervakning och larmverksamhet