Rattonykterhet, obesiktat och överhastigheter

Utgivningsdatum 3.1.2023 14.51
Nyhet

Under årets första dagar har polisen haft ett antal trafikkontroller och nedan några ärenden som registrerats.

Under söndagskvällen stannades en personbil för kontroll i Sviby, Jomala. Föraren konstaterades ha 0,62 mg/l alkohol i utandningsluften och misstänkts nu för grovt rattfylleri. 

Under söndagskvällen och natten till måndagen genomfördes ett flertal trafikkontroller. Cirka 20 fordonsförare och skicket på deras fordonen kontrollerades. Ett antal anmärkningar delgavs för bl.a. för att körkort ej varit med under färd, trasiga bromsljus och trasig registerskyltbelysning. En förare delgavs böter efter att ha haft oskrapade rutor till den grad att det märkbart skymde sikten och förhindrade föraren att se. 

Under måndagen påträffades tre obesiktade fordon i trafik, två i Mariehamn och ett i Jomala. Förarna delgavs ordningsbotsföreläggande för trafikförseelse.

I Saltvik framfördes på måndagsförmiddagen ett fordon i en hastighet av 97 km/h där den högsta tillåtna hastigheten är 70 km/h. Föraren delgavs böter för äventyrande av trafiksäkerheten.

I Lemland delgavs på måndagen en fordonsförare böter för trafikförseelse efter att ha framfört ett fordon med däck som var i strid med bestämmelserna.
 

Nyheter Polisens förebyggande arbete Trafik Åland Ålands polismyndighet