Relativit lugn sommarhelg

Utgivningsdatum 8.8.2022 10.00
Nyhet

Polisen har i helgen övervakat allmän ordning och säkerhet samt trafiken. Trots mycket uppdrag har helgen varit relativt lugn. Polisen har ingripit tidigt i ordningsstörningar och varit synlig vid bl.a. krogstängningar. Nedan ett litet axplock av polisens uppdrag.

I Eckerö och i Hammarland stannade polisen 6.8.2022 förare för kontroll. Två förare är nu misstänkta för rattfylleri(drog) efter att ha framfört fordon och testats positivt för droger.  

En misshandel samt olaga hot i Mariehamn anmäldes 6.8.2022. Polisen utreder.

En misshandel i Eckerö anmäldes 6.8.2022. Polisen utreder.

Polisen har övervakat i helgen trafiken bl.a. i Mariehamn, Jomala, Hammarland, Finström och Lemland. Flere böter för underlåtenhet att iaktta den med trafikmärke begränsade körhastigheten har delgivits. 

En fordonsförare delgavs utöver böter för överhastighet, även ett 10 dagars körförbud efter att ha kört 80 km/h på tillåten 50-väg.

En trafikolycka mellan två personbilar inträffade 7.8.2022 i Söderby Lemland. En av av förarna delgavs på platsen böter för äventyrande av trafiksäkerheten efter att ha underlåtit att väja i korning där väjningsplikten utmärkts med triangel. Inga personsskaor och fordonen fick lindriga materiella skador. 

Två personer har varit gripna på basen av polislagen för att skydda mot brott och störande beteende. 

Polisen har även gett handräckning till olika myndigheter i helgen. 

I Hammarland påträffades 5.8.2022 en granat i en hage . Polisen har besökt platsen och området är avspärrat av polisen. Polisen utreder ärendet vidare.

Enskilda råddjurskollisoner med fordon har anmälts från Jomala, Finström, Lemland, Saltvik och Lumparland.  Kör försiktigt. 

Mariehamn Nyheter Trafik Åland Ålands polismyndighet