Relativt lugn nyårsafton

1.1.2022 12.29
Pressmeddelande

Polisen har övervakat den allmänna ordningen och säkerheten vid nyårsfirandet i landskapet. I det stora hela har nyårsfirandet förlöpt relativt lugnt och ganska traditionsenligt. Mycket människor i rörelse i Mariehamns centrum vid midnatt och stämningen har varit god. En del alkoholrelaterade ordningsstörningar har polisens patruller åtgärdat på plats.

Efter midnatt inkom en anmälan om en brand i ett bostadshus I Jomala.  Polisen har inlett en brandorsaksundersökning i ärendet. Polisens tekniker besöker platsen under lördagen.

Polisen har under det nya året mottagit bl.a. anmälningar om misstänkt hemfridsbrott och olaga hot i Mariehamn samt skadegörelse och straffbart bruk av narkotika i Jomala. Polisen utreder händelserna. 

Under nyårsaftonen har polisen övervakat trafiken med bl.a. följande resultat: 

I Mariehamn framfördes en personbil i en hastighet av 74 km/h, där den högsta tillåtna hastigheten är 50 kh/h. Föraren delgavs böter för äventyrande av trafiksäkerheten.

I Finnström påträffade polisen ett obesiktat fordon i trafik. Vid kontroll av fordonet framkom att fordonets däck var i undermåligt skick. Föraren delgavs böter för två fall av trafikförseelse. 

I Hammarland Torp sladdade en personbilförare i diket. Vid kontroll framkom att bilen var försedd med sommardäck. Föraren är nu misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten och trafikförseelse.  Eftersom föraren är misstänkt för flera likande fall under kort tid, omhändertogs körkortet av polisen. 

 

 

Nyheter sv Ålands polismyndighet
trafik
Ålands polismyndighet