Stulna bilar med mera.

27.2.2021 8.55
Nyhet

Två bilar anmäldes stulna från natten till fredagen. Den ena påträffades under fredagen, den andre ÅLC 615 är ännu borta. Ring polisens tipstelefon 040 847 9550 om du vet någon om stölden eller vet var den ännu eftersökte bilen finns.

Under fredagen inkom det till polisen anmälan om att det under natten stulits två personbilar från olika adresser i Mariehamn. I bägge fallen har personbilarna varit olåsta med nycklarna i tändlåset. Polisen har initierat eftersök av fordonen, samt gått ut med information på polismyndighetens Facebook-sida. Under förmiddagen ringde en privatperson till polisen och anmälde att hen påträffat ett av de stulna fordonen på en parkeringsplats i Mariehamn. En polispatrull dokumenterade det påträffade fordonet samt kontaktade fordonets ägare som hämtade tillbaka sin bil. Andra fordonet, grå Ford Focus med reg. nr ÅLC 615 saknas ännu.  Tips kan ringas in till polisens tipstelefon 040 847 9550. 
Polisen påminner fordonsägare att inte förvara bilnycklarna i fordonet, och helst låsa fordonet för att undvika att klåfingriga lägger beslag på bilen.

En fordonsförare stannades då körsättet avvek. I samband med ingripandet uppdagades misstanke om flera fall av utlänningsförseelser, då föraren bland annat inte kunde uppvisa behövliga resedokument.

Fyra andra fordonsförare har under dagen delgivits böter för bland annat överhastighet, brytande av väjningsplikt och framförande av ett i trafik odugligt fordon.

Anmäldes under eftermiddagen om misstänkt rattfylleri, där en fordonsförare iakttog ett framförande fordon som framfördes med ett avvikande körsätt. Polispatrull kontrollerade både förare och fordon, föraren blåste 0,00 och fordonet var i skick. Inga andra åtgärder från polisen.

Under eftermiddagen anmäldes om en moped som kunde misstänkas vara stulen. Mopeden hade parkerats avvikande, varvid misstanke uppstod. Polisen fick kontakt med ägaren till mopeden, som kunde uppge en sannolik berättelse till varför mopeden hade parkerats avvikande. Mopedägaren hade själv lämnat mopeden på platsen där den upphittats, och polisen lämnade utan åtgärder.

En singelolycka inträffade på landsbygden, där en personbil kört ned i diket. Inga personskador och polisen utreder ärendet.

Natten till lördagen var lugn. Lite folk i farten. Patrullerna har under natten fortsatt att leta efter den stulna bilen. 

Vid 01-tiden anmäldes om en avkörning i södra delen av Österleden. Förare hade av okänd orsak tappat kontrollen över fordonet, kört av vägen och krockade med ett träd.  Föraren fördes till sjukhuset med allvarliga skador. Ärendet utreds av polisen. 
 

Nyheter Nyheter sv Ålands polismyndighet
Ålands polismyndighet