Trafik- och ordningsövervakning under helgen

Utgivningsdatum 20.5.2024 9.09
Nyhet

Det var en relativt lugn helg för polisens patruller innehållandes bl.a. en del ingripanden i trafiken samt gällande ordningsstörningar

Under fredag förmiddag bötfälldes en person för räddningsförseelse då denne brutit mot eldningsförbudet som p.g.a. fara för skogsbrand för tillfället råder utomhus.

På Landsväg 2 i Finström påträffade polispatrullen under lördag kväll en personbilsförare som körde 118 km/h, då den högsta tillåtna hastigheten var 90 km/h. Föraren fick böter för att ha äventyrat trafiksäkerheten.

Under natten mellan lördag och söndag bötfälldes en personbilsförare på Österleden i Mariehamn för att ha äventyrat trafiksäkerheten genom att ha genomfört en omkörning i korsningsområde.

Två personer greps på basen av polislagen under natten mellan lördag och söndag. Bägge personerna störde i berusat tillstånd den allmänna ordningen i Mariehamn.

Under söndagen bötfälldes två personer för att ha äventyrat trafiksäkerheten på Hammarlandsvägen i Jomala. En förare framförde sin motorcykel i 130km/h då högsta tillåtna hastighet på vägavsnittet är 90km/h. Den andre föraren framförde på samma vägavsnitt sin personbil i 115km/h.

Nyheter Åland Ålands polismyndighet Övervakning och larmverksamhet