Trafikbrott, polislagsgripanden och stölder ur båtar

26.8.2021 10.45
Nyhet

Under det senaste dygnet har bland annat trafiken utanför skolor och daghem övervakats liksom övrig trafik. Personer har gripits på basen av polislagen och därtill har det konstaterats att personer fått bränsle och bränsletankar stulna ur sina båtar.

Under förmiddagen övervakade polisen trafiken utanför en skola på landsbygden. Totalt delgavs fyra stycken böteslappar, samtliga för överhastighet. I ett av fallen var hastigheten så pass mycket över den tillåtna hastighetsbegränsningen att föraren delgavs ett körförbud som varar i tio dagar.

I Mariehamn påträffades ett obesiktat fordon i trafik. Fordonet registerskyltar avlägsnades, och föraren delgavs böter misstänkt för trafikförseelse.

I Mariehamn greps en person på basen av polislagen efter att ha uppträtt aggressivt mot ordningsvakter i en hamnterminal och ytterligare en person greps på basen av polislagen, då för att skydda hemfriden i en gemensam bostad.
Under morgontimmarna greps ännu en person efter att denne påträffats av väktare med att utföra skadegörelse vid ÅCS. Personen misstänks därtill för skadegörelse begången i polisens cellavdelning samt för ordningsförseelse.

Polisen kallades under natten till en fastighet i Mariehamn där en person anmäldes ha tagit ett allmänt utrymme sin besittning. Ingen misstänkt kunde påträffas eller identifieras.

Polisen har under dygnet fått in anmälningar gällande stölder ur båtar, i huvudsak har det som stulits varit bränsle. Här vill polisen passa på att uppmana var och en till att se efter era och andras båtar samt gärna tömma dem på värdeföremål när de lämnas. 
Brott gällande detta har registrerats i östra Jomala och norra Lemland. Polispatruller har övervakat småbåtshamnar under natten.

Nyheter Ålands polismyndighet
allmän ordning
bränslen
båtar
förmögenhetsbrott
polislag
stöld
trafikbrott
Ålands polismyndighet