Trafikolyckor i Jomala och Saltvik

Utgivningsdatum 3.2.2023 9.05
Nyhet

Under de senaste dygnen har bl.a. två trafikolyckor inträffat. I bägge fallen har förarna underlåtit att iakta trygg situationshastighet.

Under onsdagskvällen inkom anmälan till polisen om en trafikolycka på Önningebyvägen i Jomala. En paketbil hade i en vänsterkurva fått sladd och kommit över på motkommande körfält. Fordonet hade åkt in i ett träd och sedan fortsatt ned i diket. I fordonet fanns förutom föraren en passagerare. Bägge personer kontrollerades av ambulans och inga allvarliga personskador ådrogs någon av personerna. Fordonet fick omfattande skador i fronten. Föraren misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten efter att ha underlåtit att iakta trygg situationshastighet.

Under torsdagen inkom anmälan om en kollission i korsningen av Saltviksvägen och Kroklundsvägen i Saltvik. En personbilsförare hade tappat kontrollen över sitt fordon och kolliderat med ett annat fordon i korsningsområdet. Inga personskador. Föraren som tappade kontrollen över sitt fordon misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten efter att ha underlåtit att iakta trygg situationshastighet..

Under torsdagskvällen påträffades en personbilsförare som på Von Knorringsvägen i Finström körde 53 km/h på område där högsta tillåtna hastigheten är 30 km/h samt en personbilsförare som körde 90 km/h på Hammarlandsvägen där högsta tillåtna hastighet är 70 km/h.

Under natten till fredagen anmäldes från ett kryssningsfartyg om en person som försökt sälja narkotika till en annan passagerare. Polisen utreder ärendet som narkotikabrott.

Nyheter Trafik Åland Ålands polismyndighet Övervakning och larmverksamhet