Trafikolyckor och ett polislagsgripande

24.9.2021 11.25
Nyhet

Under torsdagen och natten till fredag har det skett två trafikolyckor samt några ordningsstörningar.

En personbilsförare misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten efter att på torsdag eftermiddag på Lotsgatan i Mariehamn ha kört över en refuge och på en trafikdelare.

En lastbilsförare misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten då denne under torsdag eftermiddag körde längs med Järsövägen i Mariehamn och körde av vägen till höger med följden att lastbilen välte omkull. 

Anmälan gällande innehav av föremål som lämpar sig för att skada någon annan upprättades under natten till fredag efter att en person påträffats med en kniv på sig på allmän plats. Kniven omhändertogs och personen kommer att delges böter.

En person greps på basis av polislagen under kvällen, efter att ha stört hemfriden och vägrat avlägsna sig från en annan persons bostad. Eftersom det förekommit gräl, samtidigt som minderåriga barn fanns i bostaden, upprättades även en barnskyddsanmälan som förmedlats till sociala myndigheter.

På Nygatan i Mariehamn tilldelades 7 fordon parkeringsböter av polisen. Polisen ber medborgarna att uppmärksamma den västra delen av Nygatan, där parkeringsförbud råder på det södra körfältet.

Nyheter Nyheter sv Ålands polismyndighet
felparkeringsavgifter
ordningspolis
trafikolyckor
Ålands polismyndighet