Trafikolyckor och övervakning

22.8.2021 19.22
Nyhet

Under de senaste dygnena har polisen utfört temaövervakning gällande trafikbeteende vid skolor, genomfört arbetsplatsskolning och ingripit i störande hemmafester. Några trafikolyckor har inträffat där det i ena fallet handlade om en sammanstötning mellan en personbil och en cyklist, och i det andra fallet handlade det om en singelolycka.


Dagspass 20.08

Intern arbetsplatsutbildning gällande maktmedel och polishund har genomförts under arbetsskiftet.


En sammanstötning skedde mellan en personbil och en cyklist på Storagatan. Cyklisten erhöll skador och fördes med ambulans till akuten. Polisen upprättade en brottsanmälan och ureder ärendet vidare.

Polisen har genomfört planerad  temaövervakning  på morgon i Mariehamn vid skolor. En bilist har fått böter delgivet för underlåtenhet att iaktta högerregeln.

Nattpass 20-21.08


Polisen fick anmälan på kvällen om en bilist som ska ha kört på en annan person och smitit från platsen. Inga allvarliga skador klunde noteras och polisen utreder ärendet vidare.

En aggressiv och berusad person blev gripen av polisen för att hindra fortsatta brott och störningar. Polisen lyckades även stävja ett bråk som skett mellan inblande parter på en privat fest under natten.

Dagspass 21.08

Polisen konstaterade att det var till synes lugnt under arbetsskiftet och genomförde arbetsplatsskolning bland annat med polishund och narkotikaspårning. Förutom detta har polisen jobbat med övervakningsuppgifter.Nattpass 21-22.08


Anmäldes på lördagskvällen om en singelolycka i Jomala med en personbil. Polisen åkte till platsen tillsammans med ambulans. Fordonets föraren transporterades till akuten och konstateradesvara senare vara avliden . Polisen har registrerat en anmälan och utreder ärendet vidare.

Under natten anmäldes om några störande fester och efter att polis åkt till platsen kunde ljudnivån dämpas.
 

Nyheter Ålands polismyndighet
cyklar
störande av ordning
trafikbrott