Trafikolyckor och trafikingripanden de senaste dagarna

Utgivningsdatum 10.6.2024 10.09
Nyhet

Från fredag till söndag har polisens patruller främst varit sysselsatta av trafikingripanden och fått rycka ut på trafikolyckor.

På fredag morgon inträffade på Ålandsvägen i Mariehamn en kollision mellan en paketbil och en cykel. Paketbilens förare noterade inte vid utförd vänstersväng cyklisten som färdades i samma riktning på cykelbanan bredvid. Föraren av paketbilen misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten.

Under fredagen inträffade på Österleden i Mariehamn en trafikolycka där en personbilsförare inte i tid märkte att framförvarande personbil stannade och körde in i framförvarande fordonets bakparti. Föraren misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten genom att ha underlåtit att hålla tillräckligt avstånd till framförvarande fordon.

Under fredag kväll tappade en mopedist som färdades på Kasbergsvägen i Jomala kontrollen över sin moped och körde av vägen. Mopedisten misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten genom att ha underlåtit att iaktta trygg situationshastighet.

Fredag kväll påträffade en polispatrull en person i Mariehamns centrum som uppvisade tecken på droganvändning. Drogtest utfördes och testet visade positivt för cannabis. Personen misstänks för straffbart bruk av narkotika.

Under natten mellan fredag och lördag bötfälldes en personbilsförare för att ha äventyrat trafiksäkerheten på Hammarlandsvägen i Jomala då denne framförde sitt fordon i 83 km/h på vägavsnitt där högsta tillåtna hastighet är 50km/h. Böter delades också ut till en personbilsförare som samma natt äventyrade trafiksäkerheten på Järsövägen i Mariehamn då denne framförde sitt fordon i 91km/h på vägavsnitt där högsta tillåtna hastighet är 50km/h. Ytterligare en trafikant fick böter under natten mellan fredag och lördag då denne framförde sin paketbil för fort på Norra Svibyvägen i Jomala. Paketbilen framfördes i 72 km/h på vägavsnitt där högsta tillåtna hastighet är 50 km/h.

Under lördag kväll höll polisens patruller en trafikkontroll på Getavägen i Finström. Föraren av en personbil som skulle granskas lydde inte polisens stopptecken utan accelererade bort från platsen i hög hastighet. Polisens patruller kunde dock kort därpå påträffa fordonet och dess förare. Föraren saknade körrätt och misstänks förutom för olovlig körning också för grovt äventyrande av trafiksäkerheten samt tredska mot polis.

Nyheter Åland Ålands polismyndighet Övervakning och larmverksamhet