Trafikövervakning

Utgivningsdatum 25.9.2023 9.41
Nyhet

Under de senaste dygnen har polisen genomfört trafikövervakning resulterande i delgivna böter. En minderårig påträffades berusad och en bil körde av vägen efter att föraren tappat kontrollen över fordonet.

Polisen höll under onsdag kväll hastighetsövervakning längs Södersundavägen, Jomala. Tre fordonsförare delgavs böter för överhastighet, detta enligt följande: 68 km/h på tillåtet 50, 71 km/h på tillåtet 50, 94 km/h på tillåtet 70.

I Lemström ställde polisen upp alkotest där 35 fordonsförare blåste i alkometern. Samtliga var nyktra.

Under lördagen genomförde polisen trafikövervakning vid flera platser inom landskapet. En personbilsförare som kört 72km/h på Godbyvägen i Mariehamn där högsta tillåta hastighet är 40km/h misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten. Personbilsföraren som tappade kontrollen över sitt fordon på Pålsbölevägen i Finström resulterande i att fordonet körde i diket misstänks likaså för äventyrande av trafikssäkerheten.

En minderårig person påträffades under lördagen i centrala Mariehamn berusad. Vårdnadshavare kontaktades och en barnskyddsanmälan har skickats till barnskyddet.
 

Nyheter Åland Ålands polismyndighet Övervakning och larmverksamhet