Trafikuppdrag under måndagen

2.11.2021 8.57
Nyhet

Fyra fordonsförare bötfälldes under måndagen för olika förseelser och på Lemlandsvägen inträffade en trafikolycka.

En fordonsförare delgavs böter efter att ha underlåtit att väja för fordon som samtidigt nalkas från höger i korsning. En fordonsförare delgavs böter efter att ha framfört fordonskombination lastbil + släpvagn. Lasten på släpvagnen var inte tillräckligt surrad. En fordonsförare delgavs böter efter att ha framfört fordon med däck i strid med bestämmelserna. Däcksdjupet ej tillräckligt. En fordonsförare delgavs böter efter att ha framfört mopedbil i en hastighet av 62 km/h. Den fordonsbestämda hastigheten begränsad till 45 km/h.


En trafikolycka inträffade under morgonrusningen på Lemlandsvägen i Mariehamn. En personbil körde in i framförvarande motorcykel, som i sin tur åkte in i framförvarande personbil. Inga allvarliga personskador, och föraren till personbilen som orsakade kedjekollisionen misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten.


Utöver detta har en drös med anmärkningar delats ut i trafiken särskilt vad gäller trasiga körljus. Polisen uppmanar fordonsförare, särskilt under denna årstid, att med jämna mellanrum granska att fordonets lampor är i skick.

Nyheter Nyheter sv Ålands polismyndighet
trafikbeteende
trafikolyckor
trafikövervakning
Ålands polismyndighet