Ungdomar rodde på Slemmern, men med båtar de tagit ibruk utan lov

17.7.2021 21.18
Nyhet

Trots att det rörde sig en hel del människor på stadens gator och krogar var det lugnt på småtimmarna. Polisen stannade under natten till lördagen en del fordon för nykterhetskontroll och några delgavs anmärkning för trasig belysning. Bland att kan rapporteras från det senaste dygnet.

Två obesiktade fordon påträffades i trafik under fredagen, ett i Jomala och ett i Mariehamn. Förarna delgavs böter misstänkta för trafikförseelse, och fordonens registerskyltar avlägsnades
I Jomala framfördes ett fordon i en hastighet av 67 km/h, där den högsta tillåtna hastigheten är 50 km/h. Föraren delgavs böter misstänkt för trafikförseelse. I Sund framfördes ett fordon i en hastighet av 92 km/h, där den högsta tillåtna hastigheten är 70 km/h. Föraren delgavs böter misstänkt för trafikförseelse.


Under sena fredagskvällen påträffades fem ungdomar, som hade tagit en båt utan lov från Lilla Holmen och rott söderut mot Östernäs. Där hade de bytt båt och fortsatt med en aluminium-båt en bit till söderut, innan de stoppades av polispatrullen. Ungdomar, av vilka några ej ännu fyllt 15 år misstänks nu för olovligt brukande. 


Polisen fick kännedom om en eventuell hemmafest och skulle utreda omständigheterna på plats så att det inte finns berusade minderåriga där. Så var inte fallet, men i närheten av festplatsen påträffades en personbil, ur vilken det kom stark lukt av cannabis. I bilen fanns fyra personer varav tre är misstänkta för straffbart bruk av narkotika varav föraren dessutom är misstänkt för rattfylleri.

Nyheter sv Ålands polismyndighet
Ålands polismyndighet