Bilar med sommardäck påträffats i trafiken

Utgivningsdatum 30.12.2022 10.58
Nyhet

Under de senaste dygnen har förrättats flertal trafikkontroller på olika håll i landskapet.

På onsdagsförmiddagen hade polispatrullen hastighetskontroller flera olika platser. På Getavägen i Finström delgavs en ordningsbotsföreläggande till en förare som körde 64 km/h på väg där 50 km/h hastighetsbegränsning råder.

En annan förare som körde 72 km/h på väg där 50 km/h hastighetsbegränsning råder delgavs också en ordningsbotsföreläggande. Detta skedde på Lemlandsvägen i Mariehamn. 


På onsdagskvällen stannades en personbil i Mariehamns centrum för kontroll. Personbilens framfördes med däck som inte var godkända. Framdäcken var sommardäck och bakdäcken saknade tillräckligt mönsterdjup. Föraren hade också underlåtit att skrapa vindrutan och de främre sidorutorna, så sikten var begränsad. Föraren delgavs på platsen en ordningsbotföreläggande på 110 €. 

På onsdagskvällen stannade också en annan personbil i trafiken som saknade godkända däck. Föraren delgavs ordningsbotsföreläggande och informerades om att under december - februari ska vinterdäck användas. 

På onsdagskvällen delgavs bötesföreläggande till en förare som sladdade med bilen i korsningsområde vid Handelslänken i Jomala. 


På torsdagsmorgonen delgavs en bilförare ordningsbotsföreläggande då denne framförde fordonet i en hastighet på 100 km/h på väg där 80 km/h hastighetsbegränsning råder. Detta skedde på Hammarlandvägen i Jomala. Samma morgon delgavs ordningsbotsföreläggande till en bilförare som körde 67 km/h vid Nabben Mariehamn, där endast 50 km/h är tillåtet. 


Natten till fredagen greps en person i Mariehamn för att denne vägrat lämna sjukhusområdet trots flera tillsägelser av väktare. Vid säkerhetsvisitation påträffades på personen en mindre mängd hasch. Hasch omhändertogs av polisen och personen kommer att delges böter för straffbart bruk av narkotika.  


Under de senaste dygnen har det varit runt tom på Åland ett flertal kollisioner med rådjur.

Fredag den 30 december 2022
 

Nyheter Polisens förebyggande arbete Trafik Åland Ålands polismyndighet